LIVA One A300 AMD Socket AM4 Mini PC Barebone Review

Ja, ik had net dat nieuwsbericht op ditzelfde systeem geschreven voordat ik de schermafbeelding maakte.

Over een productiviteitsmachine gesproken. Niet alleen werkte alle hardware van de LIVA One A300 perfect onder Ubuntu 18.04.6 LTS, maar ik werd er voor de zoveelste keer aan herinnerd dat ik de rest van mijn leven gelukkig kon zijn onder dit besturingssysteem. Ik vergat snel dat ik testhardware aan het draaien was en begon te schrijven, luisterend naar wat oude jazz (Joe Henderson’s Mode for Joe, 1966). Ik had zelfs onze nieuwste podcast in de hoek om het multitasking-aspect te stimuleren. Geen probleem.

Nu voor het enige echte probleem dat ik ondervond, zowel onder Ubuntu als Windows 11, en het was een vervelende (tenminste vanuit het oogpunt van ruisuitvoer). Wat ik ook probeerde, het systeem uit de slaapstand halen zou altijd resulteren in een ventilatorsnelheid van 100% (ongeveer 4850 RPM), met de bovengenoemde 50,5 dBA-ruisuitvoer van dit scenario, en ik moest het systeem opnieuw opstarten om het weer naar beneden te krijgen.

Het ventilatorsnelheidsprofiel is instelbaar in de systeemconfiguratie (ik had dit ingesteld op “normaal”), maar dat was niet het probleem. Ik heb de thermiek uitgebreid getest onder Windows 11 en heb de langzame helling waargenomen van 2884 RPM tot 3358 RPM bij langdurige belasting (Blender, Classroom); normaal gesproken draait de ventilator langzaam op onder belasting, wat de voorkeur geeft aan stilte bij de “normale” voorinstelling. Het probleem was beperkt tot een systeem dat uit de slaapstand ontwaakte.

creditSource link

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Demakkrum.nl
   Logo
   Shopping cart